Senaste Klimat > Flygtrafik
Två flygplan på en flygplats

Gotland mot strömmen med minskat flygande

Flygtrafiken på svenska flygplatser ökade, som vanligt, i augusti jämfört med juli. Det är en ökning som följer de vanliga säsongsvariationerna, men trafiken är fortsatt lägre än den var före pandemin. På Gotland är säsongsmönstret ett annat, och augusti brukar innebära mindre trafik på Gotlands­flygplatsen – så även i år. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Gotland mot strömmen med minskat flygande

Äldre än en månad

Utsikt över flygplansvinge

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet på Visby flygplats i juli

Det gick färre flyg till och från svenska flygplatser i juli än månaden innan. Även normalt sett är juli en månad med relativt lite flygtrafik, men nergången i år är större än den brukat vara de senaste åren före pandemin. Gotlands län går dock mot strömmen. På Gotlands­flygplatsen ökade trafiken i stället. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet på Visby flygplats i juli
Flygplan från Vueling på rullbana

261 flyg landade på Visby flygplats under maj

Det svenska flygandet fortsatte öka i maj, pådrivet inte minst av fler utrikesresor från Stockholm och Göteborg. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
261 flyg landade på Visby flygplats under maj
flygplan i luften

Fler flyg på Visby flygplats i april

I april ökade flygtrafiken på svenska flygplatser, jämfört med månaden innan, för andra månaden i rad. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fler flyg på Visby flygplats i april
Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler flyg på Visby flygplats i mars

I mars ökade flygtrafiken på svenska flygplatser igen, jämfört med månaden innan. Ökningen är delvis en säsongseffekt – normalt sker fler flygningar i mars än i februari – men i vissa delar av landet är ökningen större än så. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fler flyg på Visby flygplats i mars
Flygplan i luften

Fortsatt låg­trafik för flyget – så ser det ut på Visby flygplats

Det svenska flygandet ligger fortfarande på de lägsta nivåerna sedan första halvåret i fjol, och långt under trafik­siffrorna före pandemin. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fortsatt lågtrafik för flyget – så ser det ut på Visby flygplats
Person framför incheckningsdisk på flygplats

Färre flyg igen på Visby flygplats förra månaden

Flygtrafiken i Sverige vände ner igen i januari, till de lägsta nivåerna sedan förra våren. Det visar de senaste trafiksiffrorna från Transportstyrelsen, som släpptes denna vecka.
Färre flyg igen på Visby flygplats förra månaden
Genrebild, flygplan

Små förändringar i flyg­trafiken i landet – så ser det ut på Visby flygplats

Det var bara små förändringar i flygtrafiken i landet som helhet under november månad. Antalet flighter ökade något, samtidigt som antalet passagerare minskade, jämfört med månaden innan. Det visar de senaste trafiksiffrorna från Transportstyrelsen, som släpptes denna vecka.
Små förändringar i flygtrafiken i landet – så ser det ut på Visby flygplats
Så utvecklas flygtrafiken på Visby flygplats

Flygets upphämtning på Visby flygplats har stannat av

Under sommaren ökande flygandet på Visby flygplats igen efter pandemikollapsen, men i september tycks ökningen ha bromsat in igen. Det går hand i hand med utvecklingen i riket som helhet. Det visar de senaste trafiksiffrorna från Transportstyrelsen, som släpptes denna vecka.

Flygets upphämtning på Visby flygplats har stannat av