Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler april­flyg än året innan på Visby flygplats

Det landade fler flyg i Gotlands län än året innan i april. Även förra månaden var antalet landningar högre än i fjol. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler aprilflyg än året innan på Visby flygplats

Äldre än en månad

Färre nya laddbara bilar på Gotland under första kvartalet

Elbilar och laddhybrider har ökat i försäljning, men under första kvartalet minskade de laddbara bilarnas andel av nyregistreringarna i Region Gotland. Och då har effekten av den slopade elbilsbonusen inte gett utslag ännu.
Färre nya laddbara bilar på Gotland under första kvartalet
Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler mars­flyg än året innan på Visby flygplats

Det landade fler flyg i Gotlands län än året innan i mars. Även förra månaden var antalet landningar högre än i fjol. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler marsflyg än året innan på Visby flygplats

Allt mer solel på Gotland – men mindre ökning än i riket

Fjolåret blev ännu ett rekordår för solcellsinstallationer i Sverige. Även i Gotlands län ökade den installerade effekten, men långsammare takt än i riket. Det visar ny statistik från Energimyndigheten.
Allt mer solel på Gotland – men mindre ökning än i riket
kondensånga stiger från industriskorstenar

Här är de största utsläpparna på Gotland

Industrins utsläpp minskade med drygt fyra procent under 2022. Det betyder att utsläppen nu är något lägre än åren närmast före pandemin, delvis på grund av en mild vinter. I Gotlands län har det dock bara skett en obetydlig minskning.
Här är de största utsläpparna på Gotland
flygplan i luften

Fler februari­flyg än året innan på Visby flygplats

Det landade fler flyg i Gotlands län än året innan i februari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler februariflyg än året innan på Visby flygplats
flygplan i luften

Fler januari­flyg än året innan på Visby flygplats

Det landade fler flyg i Gotlands län än året innan i januari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler januariflyg än året innan på Visby flygplats
Flygplan i luften

214 flyg landade på Visby flygplats under december

Det landade ungefär lika många flyg i Gotlands län som året innan i december. Därmed ser trafiken nu ut att ha planat ut på en lägre nivå än före covid 19-pandemin. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
214 flyg landade på Visby flygplats under december

Framtidens vintrar: Gotland förlorar minst tre veckors snö

Julsnön har mest lyst med sin frånvaro på Gotland under de senaste åren. Med klimatförändringen minskar snöchanserna år för år. Enligt SMHI:s scenarier kan Region Gotland komma att förlora två av tre snödagar till slutet av seklet. Kanske ännu mer om vi inte minskar utsläppen.
Framtidens vintrar: Gotland förlorar minst tre veckors snö
Flygplan i luften

Färre november­flyg än i fjol på Visby flygplats

Det landade färre flyg i Gotlands län än förra året i november. Därmed ser trafiken nu ut att ha planat ut på en lägre nivå än före covid 19-pandemin. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Färre novemberflyg än i fjol på Visby flygplats