Utsikt över flygplansvinge

Fler februari­flyg än året innan i Jämtland

Det landade fler flyg i Jämtlands län än året innan i februari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler februariflyg än året innan i Jämtland

Äldre än en månad

Utsikt över flygplansvinge

Fler januari­flyg än året innan i Jämtland

Det landade fler flyg i Jämtlands län än året innan i januari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler januariflyg än året innan i Jämtland
flygplan i luften

Fler december­flyg än året innan i Jämtland

Det landade fler flyg i Jämtlands län än året innan i december. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler decemberflyg än året innan i Jämtland
flygplan i luften

Fler november­flyg än i fjol i Jämtland

Det landade fler flyg i Jämtlands län än förra året i november. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler novemberflyg än i fjol i Jämtland
Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler oktober­flyg än i fjol i Jämtland

Det landade fler flyg i Jämtlands län än förra året i oktober. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler oktoberflyg än i fjol i Jämtland
Flygplan och kondensstrimmor mot blå himmel

Fler flyg i Jämtland i augusti

Flygtrafiken på svenska flygplatser ökade, som vanligt, i augusti jämfört med juli. Det är en ökning som följer de vanliga säsongsvariationerna, men trafiken är fortsatt lägre än den var före pandemin. Även i Jämtlands län ökade trafiken jämfört med månaden innan. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fler flyg i Jämtland i augusti
Flygplan från Vueling på rullbana

Färre flyg i Jämtland i juli

Det gick färre flyg till och från svenska flygplatser i juli än månaden innan. Även normalt sett är juli en månad med relativt lite flygtrafik, men nergången i år är större än den brukat vara de senaste åren före pandemin. Även i Jämtlands län minskade trafiken jämfört med månaden innan. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Färre flyg i Jämtland i juli
Två flygplan på en flygplats

Så utvecklades flygandet i Jämtland

Flygtrafiken i Sverige minskade något i juni, jämfört med månaden innan, drivet av färre inrikesflighter. Det är i linje med det vanliga säsongsmönstret – inrikestrafiken brukar vara som lägst under sommaren. Även i Jämtlands län minskade trafiken jämfört med månaden innan. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Så utvecklades flygandet i Jämtland
Person framför incheckningsdisk på flygplats

256 flyg landade i Jämtland under maj

Det svenska flygandet fortsatte öka i maj, pådrivet inte minst av fler utrikesresor från Stockholm och Göteborg. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
256 flyg landade i Jämtland under maj
Två flygplan på en flygplats

Så utvecklades flygandet i Jämtland

I april ökade flygtrafiken på svenska flygplatser, jämfört med månaden innan, för andra månaden i rad. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Så utvecklades flygandet i Jämtland
Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler flyg i Jämtland i mars

I mars ökade flygtrafiken på svenska flygplatser igen, jämfört med månaden innan. Ökningen är delvis en säsongseffekt – normalt sker fler flygningar i mars än i februari – men i vissa delar av landet är ökningen större än så. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fler flyg i Jämtland i mars

Fortsatt låg­trafik för flyget – så ser det ut i Jämtland

Det svenska flygandet ligger fortfarande på de lägsta nivåerna sedan första halvåret i fjol, och långt under trafik­siffrorna före pandemin. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fortsatt lågtrafik för flyget – så ser det ut i Jämtland
Flygplan i luften

Flyg­trafiken minskade i landet – så ser det ut i Jämtland

Flygtrafiken i Sverige vände ner igen i januari, till de lägsta nivåerna sedan förra våren. Det visar de senaste trafiksiffrorna från Transportstyrelsen, som släpptes denna vecka.
Flygtrafiken minskade i landet – så ser det ut i Jämtland
Genrebild, flygplan

Små förändringar i flyg­trafiken i landet – så ser det ut i Jämtland

Flygtrafiken förändrades bara marginellt under fjolårets sista månad, jämfört med månaden innan. Justerat för säsong (december brukar vara en månad med få flygningar) ökade antalet landningar vid landets flygplatser något, enligt de senaste trafiksiffrorna från Transportstyrelsen, som släpptes förra veckan. Utvecklingen ser dock olika ut i olika delar av landet.
Små förändringar i flygtrafiken i landet – så ser det ut i Jämtland
Genrebild, flygplan

Ett och ett halvt år efter pandemiutbrottet: Så utvecklas flygandet i Jämtland

Det var bara små förändringar i flygtrafiken i landet som helhet under november månad. Antalet flighter ökade något, samtidigt som antalet passagerare minskade, jämfört med månaden innan. Det visar de senaste trafiksiffrorna från Transportstyrelsen, som släpptes denna vecka.
Ett och ett halvt år efter pandemiutbrottet: Så utvecklas flygandet i Jämtland
Så utvecklas flygtrafiken i Jämtland

Långsam ökning för flyg­trafiken i landet – så ser det ut i Jämtland

Flygtrafiken i landet ökar igen efter covid 19-pandemin, men upphämtningen är långsam. Under oktober gick något fler flyg än månaden innan, men forfarande färre än hälften av det normala. Det visar de senaste trafiksiffrorna från Transportstyrelsen, som släpptes förra veckan.
Långsam ökning för flygtrafiken i landet – så ser det ut i Jämtland
Så utvecklas flygtrafiken i Jämtland

Flyg­trafiken på uppåtgående igen i Jämtland

Flygtrafiken i Jämtland har börjat öka igen, efter pandemikollapsen. Fortfarande är flygandet dock på betydligt lägre nivå än vad som var normalt för årstiden under åren närmast före pandmins utbrott. Det visar de senaste trafiksiffrorna från Transportstyrelsen, som släpptes denna vecka.
Flygtrafiken på uppåtgående igen i Jämtland
Så utvecklas flygtrafiken i Jämtland

Flygtrafiken ökar igen i Jämtland

Flygtrafiken i Jämtland har börjat öka igen, efter pandemikollapsen. Fortfarande är flygandet dock på betydligt lägre nivå än vad som var normalt för årstiden under åren närmast före pandmins utbrott. Det visar de senaste trafiksiffrorna från Transportstyrelsen, som släpptes för 2 veckor sedan.
Flygtrafiken ökar igen i Jämtland

Fortsatt pandemieffekt för flyget i Jämtland

Sedan coronapandemin bröt ut i fjol har det svenska passagerarflyget kollapsat nästan helt. Under de sommaren har trafiken på många svenska flyglinjer ökat igen, men på Jämtlands­flygplatserna är trafiken fortfarande liten. Det visar de senaste trafiksiffrorna från Transportstyrelsen, som släpptes denna vecka.
Fortsatt pandemieffekt för flyget i Jämtland
Tre tusen färre flyg i Jämtlands län första året med covid-19

Tre tusen färre flyg i Jämtlands län första året med covid-19

Passagerarflyget sett en historiskt stor nergång över hela världen, och de svenska flygplatserna är inget undantag. Svenskarna har inte flugit så lite sedan 1970-talet.
Men vad betyder det för klimatet?
Tre tusen färre flyg i Jämtlands län första året med covid-19
Vi bevakar svenskarnas flygande ur både klimat- och lokalekonomiperspektiv