82 personer fick ekonomiskt bistånd i Ånge i november

Ånge kommun | Ekonomiskt bistånd |

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Ånge kommun låg i stort sett stilla i november, och är nu 0,9 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 82 personer i Ånge kommun ekonomiskt bistånd stöd under november, vilket alltså motsvarar 0,9 procent av den vuxna befolkningen. Det är en ökning med 0,1 procentenheter från månaden innan, vilket motsvarar tio personer. Sedan samma månad förra året innebär det en minskning med 0,3 procentenheter. I Västernorrland som helhet var andelen 1,3 procent, vilket är ungefär samma nivå som månaden innan.

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.

I riket som helhet var andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen i stort sett oförändrad, på 1,3 procent.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Ånge varken anmärkningsvärt hög eller låg. Landets högsta nivåer finns i Filipstads kommun, med 3,3 procent, och de lägsta i Olofströms kommun, Pajala kommun, Solna kommun och Vellinge kommun, med 0,2 procent.

Bland kommunerna i Västernorrland ökade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i en (Ånge), och minskade i tre (Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik). Kramfors har högst andel biståndstagare i länet, Ånge har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Härnösand1,0 %−0,1
Kramfors1,8 %0,0
Sollefteå1,1 %−0,1
Sundsvall1,3 %0,0
Timrå1,2 %0,0
Ånge0,9 %+0,1
Örnsköldsvik1,2 %−0,1

Av biståndstagarna i Ånge kommun var förra månaden 31 kvinnor och 51 män.

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.