328 personer fick ekonomiskt bistånd i Kramfors i november

Kramfors kommun | Ekonomiskt bistånd |

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Kramfors kommun låg i stort sett stilla i november, och är nu 1,8 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 328 personer i Kramfors kommun ekonomiskt bistånd stöd under november, vilket alltså motsvarar 1,8 procent av den vuxna befolkningen. Det är ungefär lika stor andel som föregående månad. Sedan samma månad förra året innebär det en minskning med 0,1 procentenheter. I Västernorrland som helhet var andelen 1,3 procent, vilket är ungefär samma nivå som månaden innan.

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.

I riket som helhet var andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen i stort sett oförändrad, på 1,3 procent.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Kramfors förhållandevis hög. Landets högsta nivåer finns i Filipstads kommun, med 3,3 procent, och de lägsta i Olofströms kommun, Pajala kommun, Solna kommun och Vellinge kommun, med 0,2 procent.

Bland kommunerna i Västernorrland ökade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i en (Ånge), och minskade i tre (Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik). Kramfors har högst andel biståndstagare i länet, Ånge har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Härnösand1,0 %−0,1
Kramfors1,8 %0,0
Sollefteå1,1 %−0,1
Sundsvall1,3 %0,0
Timrå1,2 %0,0
Ånge0,9 %+0,1
Örnsköldsvik1,2 %−0,1

Av biståndstagarna i Kramfors kommun var förra månaden 150 kvinnor och 178 män.

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.