Utsikt över flygplansvinge

Fler februari­flyg än året innan i Västra Götaland

Det landade fler flyg i Västra Götalands län än året innan i februari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler februariflyg än året innan i Västra Götaland

Äldre än en vecka

Äldre än en månad

Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler januari­flyg än året innan i Västra Götaland

Det landade fler flyg i Västra Götalands län än året innan i januari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler januariflyg än året innan i Västra Götaland
Flygplan från Amapola på Göteborgs flygplats

Fler december­flyg än året innan i Västra Götaland

Det landade fler flyg i Västra Götalands län än året innan i december. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler decemberflyg än året innan i Västra Götaland

Framtidens vintrar: Orust förlorar minst tre veckors snö

Julsnön har mest lyst med sin frånvaro på Orust under de senaste åren. Med klimatförändringen minskar snöchanserna år för år. Enligt SMHI:s scenarier kan Orusts kommun komma att förlora två av tre snödagar till slutet av seklet. Kanske ännu mer om vi inte minskar utsläppen.
Framtidens vintrar: Orust förlorar minst tre veckors snö
SAS-flygplan på marken

Fler november­flyg än i fjol i Västra Götaland

Det landade fler flyg i Västra Götalands län än förra året i november. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler novemberflyg än i fjol i Västra Götaland
elbil som laddar

Laddstöd går till rika kommuner – Orust ligger nära snittet

De rikaste kommunerna har fått nästa åtta gånger mer stöd för att installera laddplatser än de fattigaste. Orustborna ligger nära riksnittet– men får mer än kommuner på ungefär samma inkomstnivå.
Laddstöd går till rika kommuner – Orust ligger nära snittet
Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler oktober­flyg än i fjol i Västra Götaland

Det landade fler flyg i Västra Götalands län än förra året i oktober. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler oktoberflyg än i fjol i Västra Götaland

Hälften av alla nya bilar laddbara på Orust

Under tredje kvartalet var hälften av alla nyregistrerade bilar i Orusts kommun rena elbilar eller laddhybrider, en ökning jämfört med kvartalet innan. I hela landet har försäljningen av laddbara bilar stannat av.
Hälften av alla nya bilar laddbara på Orust

Två år kvar på Orusts koldioxidbudget

Fortsätter utsläppen på Orust på samma sätt som de senaste åren når kommunen inte målet i Parisavtalet. Koldioxidbudgeten spricker 2024, enligt beräkningar från Klimatkollen.
Två år kvar på Orusts koldioxidbudget