96 personer fick ekonomiskt bistånd i Haparanda i november

Haparanda kommun Ekonomiskt bistånd

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Haparanda kommun låg i stort sett stilla i november, och är nu 1,0 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 96 personer i Haparanda kommun ekonomiskt bistånd stöd under november, vilket alltså motsvarar 1,0 procent av den vuxna befolkningen. Det är ungefär lika stor andel som föregående månad. I Norrbotten som helhet var andelen 0,8 procent, vilket är ungefär samma nivå som månaden innan.

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.

I riket som helhet var andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen i stort sett oförändrad, på 1,3 procent.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Haparanda varken anmärkningsvärt hög eller låg. Landets högsta nivåer finns i Filipstads kommun, med 3,3 procent, och de lägsta i Olofströms kommun, Pajala kommun, Solna kommun och Vellinge kommun, med 0,2 procent.

Bland kommunerna i Norrbotten ökade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i tre (Arvidsjaur, Kalix och Överkalix), och minskade i fyra (Jokkmokk, Pajala, Älvsbyn och Övertorneå). Kalix och Överkalix har högst andel biståndstagare i länet, Pajala har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Arjeplog0,3 %0,0
Arvidsjaur0,9 %+0,1
Boden0,9 %0,0
Gällivare0,4 %0,0
Haparanda1,0 %0,0
Jokkmokk0,4 %−0,1
Kalix1,1 %+0,1
Kiruna0,7 %0,0
Luleå1,0 %0,0
Pajala0,2 %−0,1
Piteå0,7 %0,0
Älvsbyn0,9 %−0,1
Överkalix1,1 %+0,2
Övertorneå0,5 %−0,1

Av biståndstagarna i Haparanda kommun var förra månaden 47 kvinnor och 49 män.

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.