Flygplan och kondensstrimmor mot blå himmel

9 190 flyg landade i Stockholm under juni

Flygtrafiken i Sverige minskade något i juni, jämfört med månaden innan, drivet av färre inrikesflighter. Det är i linje med det vanliga säsongsmönstret – inrikestrafiken brukar vara som lägst under sommaren. I Stockholms län var dock trafiken ganska oförändrad. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
9 190 flyg landade i Stockholm under juni

Äldre än en månad

elbil som laddar

Färre nya laddbara bilar i Sundbyberg under andra kvartalet

Elbilar och laddhybrider har ökat i försäljning, men under andra kvartalet minskade de laddbara bilarnas andel av nyregistreringarna i Sundbybergs kommun. Även i landet som helhet stannade försäljningen av laddbara bilar av.
Färre nya laddbara bilar i Sundbyberg under andra kvartalet
Utsikt över flygplansvinge

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Stockholm i maj

Det svenska flygandet fortsatte öka i maj, pådrivet inte minst av fler utrikesresor från Stockholm och Göteborg. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Stockholm i maj
Flygplan i luften

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Stockholm i april

I april ökade flygtrafiken på svenska flygplatser, jämfört med månaden innan, för andra månaden i rad. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Stockholm i april
Vindkraftverk i närbild

Femte året utan ny vindkraft i Stockholm

Vindkraftsutbyggnaden i Sverige satte nya rekord i fjol, i både antal och effekt, men de nya vindkraftverken är ojämt fördelade över landet. Stockholms län har inte byggt nya vindkraftverk på fem år.
Femte året utan ny vindkraft i Stockholm
Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler flyg i Stockholm i mars

I mars ökade flygtrafiken på svenska flygplatser igen, jämfört med månaden innan. Ökningen är delvis en säsongseffekt – normalt sker fler flygningar i mars än i februari – men i vissa delar av landet är ökningen större än så. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fler flyg i Stockholm i mars

Sundbyberg har näst minst solel per invånare i länet

I slutet av 2021 låg Sundbybergs kommun på näst sista plats bland länets kommuner i installerad solcellseffekt per invånare. Sundbyberg ligger därmed kvar i solelsbotten bland Stockholmskommunerna. Det visar ny statistik från Energimyndigheten.
Sundbyberg har näst minst solel per invånare i länet

Få hushåll fick bidrag för hemmaladdning i Sundbyberg

Privatpersoner i Sundbybergs kommun beviljades under förra året 1,4 miljoner kronor i bidrag för att installera laddplatser i hemmet. Men det fanns andra kommuner i Stockholms län som utnyttjade bidraget mer flitigt. Danderydsborna fick nästan fyra gånger så mycket.
Få hushåll fick bidrag för hemmaladdning i Sundbyberg
Laddstation

Sex av tio laddplatser saknas i statistiken i Sundbyberg

Det finns stora luckor i den statistik över laddinfrastruktur som oftast hänvisas till, även i Sundbyberg. Kommunens siffror är därmed bättre än sitt rykte.
Sex av tio laddplatser saknas i statistiken i Sundbyberg