Flygplan från Iceland Air på Arlanda

Fler februari­flyg än året innan i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än året innan i februari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler februariflyg än året innan i Stockholm
Vasaloppsstart

Trots varmare vintrar – allt fler Vasalopps­åkare från Stockholm

Det senaste decenniet har bjudit på många snöfattiga vintrar, men det har inte hindrat skidåkare från Stockholms län att åka Vasaloppet. Antalet deltagare har ökat. Kan längdsporten vinna kampen mot klimatet?
Trots varmare vintrar – allt fler Vasaloppsåkare från Stockholm

Äldre än en månad

Utsikt över flygplansvinge

Fler januari­flyg än året innan i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än året innan i januari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler januariflyg än året innan i Stockholm
SAS-flygplan på marken

Fler december­flyg än året innan i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än året innan i december. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler decemberflyg än året innan i Stockholm

Framtidens vintrar: Solna förlorar mer än en månads snö – minst

Än händer det att man i Solna får vakna upp till en vit julaftonsmorgon. Med klimatförändringen minskar snöchanserna år för år. Enligt SMHI:s scenarier kan Solna kommun komma att förlora två av tre snödagar till slutet av seklet. Kanske ännu mer om vi inte minskar utsläppen.
Framtidens vintrar: Solna förlorar mer än en månads snö – minst
flygplan i luften

Fler november­flyg än i fjol i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än förra året i november. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler novemberflyg än i fjol i Stockholm
Läget på elmarknaden  i Solna.

Priserna ökar i Solna: Läget på elmarknaden i november

Högre priser än förra månaden, lägre konsumtion än i fjol och större export än import hela tiden. Här är Newsworthys månadsrapport om elmarknaden.
Priserna ökar i Solna: Läget på elmarknaden i november
En elbil som laddas

Laddstöd går till rika kommuner – Solna ligger under snittet

De rikaste kommunerna har fått nästa åtta gånger mer stöd för att installera laddplatser än de fattigaste. Solnaborna får mindre än snittet– och mindre än kommuner på ungefär samma inkomstnivå.
Laddstöd går till rika kommuner – Solna ligger under snittet
Flygplan från Iceland Air på Arlanda

Fler oktober­flyg än i fjol i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än förra året i oktober. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler oktoberflyg än i fjol i Stockholm
elbil som laddar

Stark utbyggnad av laddplatser i Solna – växer snabbare än fordonsparken

Laddinfrastruktur har haft svårt att hänga med när elbilsförsäljningen accelererat. Men sedan i våras har antalet laddstolpar i Solna kommun ökat mer än antalet laddbara bilar. Det visar en färsk kartläggning från Newsworthy.
Stark utbyggnad av laddplatser i Solna – växer snabbare än fordonsparken

Färre nya laddbara bilar i Solna under tredje kvartalet

Elbilar och laddhybrider har ökat i försäljning, men under tredje kvartalet minskade de laddbara bilarnas andel av nyregistreringarna i Solna kommun. I hela landet har försäljningen av laddbara bilar också stannat av.
Färre nya laddbara bilar i Solna under tredje kvartalet

Utsläppstrenden: Solna kan klara koldioxidbudgeten

Fortsätter minskningen av växthusgaser på samma sätt i Solna skulle kommunen kunna klara en koldioxidbudget i linje med Parisavtalet, enligt beräkningar från Klimatkollen.
Utsläppstrenden: Solna kan klara koldioxidbudgeten