39 olyckor längs de stora vägarna i Skåne under snö­kanonen

Under slutet av helgen och början av veckan drog ett kraftigt snöväder in över delar av södra Sverige. Det ledde till besvärligt väglag, och i Skåne län inträffade tre gånger fler olyckor än genomsnittligt under de veckodagarna.
39 olyckor längs de stora vägarna i Skåne under snökanonen
elbil som laddar

Laddstöd går till rika kommuner – Lomma får mer än snittet

De rikaste kommunerna har fått nästa åtta gånger mer stöd för att installera laddplatser än de fattigaste. Lommaborna får mer än snittet– och mer än kommuner på ungefär samma inkomstnivå.
Laddstöd går till rika kommuner – Lomma får mer än snittet

Äldre än en vecka

SAS-flygplan på marken

Fler oktober­flyg än i fjol i Skåne

Det landade fler flyg i Skåne län än förra året i oktober. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler oktoberflyg än i fjol i Skåne

Billig el i Lomma i dag

Elpriset i elområde 4, som Lomma kommun tillhör, ligger i dag på 2 öre per kWh. Det är ovanligt lågt för den här tiden på året.
Billig el i Lomma i dag
Så bostadsmarknaden i Lomma kommun.

Få försäljningar av villor i Lomma

Mellan augusti och oktober såldes 33 villor i Lomma kommun. Det är relativt få sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.
Få försäljningar av villor i Lomma

Äldre än en månad

närbild på laddande elbil

Sex av tio nya bilar laddbara i Lomma

Under tredje kvartalet var sex av tio nyregistrerade bilar i Lomma kommun rena elbilar eller laddhybrider, en ökning jämfört med kvartalet innan. I hela landet har försäljningen av laddbara bilar stannat av.
Sex av tio nya bilar laddbara i Lomma