Flygplan i luften

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i juni

Flygtrafiken i Sverige minskade något i juni, jämfört med månaden innan, drivet av färre inrikesflighter. Det är i linje med det vanliga säsongsmönstret – inrikestrafiken brukar vara som lägst under sommaren. I Västra Götalands län var dock trafiken ganska oförändrad. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i juni

Äldre än en månad

närbild på laddande elbil

Färre nya laddbara bilar i Västra Götaland under andra kvartalet

Elbilar och laddhybrider har ökat i försäljning, men under andra kvartalet minskade de laddbara bilarnas andel av nyregistreringarna i Västra Götalands län. Även i landet som helhet stannade försäljningen av laddbara bilar av.
Färre nya laddbara bilar i Västra Götaland under andra kvartalet
Flygplan i luften

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i maj

Det svenska flygandet fortsatte öka i maj, pådrivet inte minst av fler utrikesresor från Stockholm och Göteborg. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i maj
Två flygplan på en flygplats

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i april

I april ökade flygtrafiken på svenska flygplatser, jämfört med månaden innan, för andra månaden i rad. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i april
Vindkraftverk i närbild

Ännu ett år utan ny vindkraft i Gullspång

Vindkraftsutbyggnaden i Sverige satte nya rekord i fjol, i både antal och effekt, men de nya vindkraftverken är ojämt fördelade över landet. Gullspångs kommun har inte byggt nya vindkraftverk på tio år.
Ännu ett år utan ny vindkraft i Gullspång
Flygplan från Vueling på rullbana

Fler flyg i Västra Götaland i mars

I mars ökade flygtrafiken på svenska flygplatser igen, jämfört med månaden innan. Ökningen är delvis en säsongseffekt – normalt sker fler flygningar i mars än i februari – men i vissa delar av landet är ökningen större än så. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fler flyg i Västra Götaland i mars

Allt mer solel i Gullspång – men mindre ökning än i riket

Fjolåret blev som väntat ett nytt rekordår för solcellsinstallationer i Sverige. Även i Gullspångs kommun ökade den installerade effekten, men långsammare takt än i riket. Det visar ny statistik från Energimyndigheten.
Allt mer solel i Gullspång – men mindre ökning än i riket
kondensånga stiger från industriskorstenar

Industriutsläppen ökar i Västra Götaland – här är de största utsläpparna

Industrin står för en tredjedel av Sveriges koldioxidutsläpp. Nya siffror från Naturvårdsverket visar att industriutsläppen i fjol studsade tillbaka upp, efter en nergång under pandemin. Även i Västra Götalands län ökade industrins utsläpp av växthusgaser, för första gången på tre år.
Industriutsläppen ökar i Västra Götaland – här är de största utsläpparna

Få hushåll fick bidrag för hemmaladdning i Gullspång

Privatpersoner i Gullspångs kommun beviljades under förra året 82 000 kronor i bidrag för att installera laddplatser i hemmet. Men det fanns andra kommuner i Västra Götalands län som utnyttjade bidraget mer flitigt. Lerumsborna fick flerfalt mer.
Få hushåll fick bidrag för hemmaladdning i Gullspång

Fortsatt låg­trafik för flyget – så ser det ut i Västra Götaland

Det svenska flygandet ligger fortfarande på de lägsta nivåerna sedan första halvåret i fjol, och långt under trafik­siffrorna före pandemin. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fortsatt lågtrafik för flyget – så ser det ut i Västra Götaland