En elbil som laddas

Färre nya laddbara bilar i Göteborg under andra kvartalet

Elbilar och laddhybrider har ökat i försäljning, men under andra kvartalet minskade de laddbara bilarnas andel av nyregistreringarna i Göteborgs kommun. Även i landet som helhet stannade försäljningen av laddbara bilar av.
Färre nya laddbara bilar i Göteborg under andra kvartalet

Äldre än en vecka

Flygplan i luften

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i maj

Det svenska flygandet fortsatte öka i maj, pådrivet inte minst av fler utrikesresor från Stockholm och Göteborg. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i maj

Äldre än en månad

Två flygplan på en flygplats

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i april

I april ökade flygtrafiken på svenska flygplatser, jämfört med månaden innan, för andra månaden i rad. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i april
Vindkraftverk i närbild

Femte året utan ny vindkraft i Göteborg

Vindkraftsutbyggnaden i Sverige satte nya rekord i fjol, i både antal och effekt, men de nya vindkraftverken är ojämt fördelade över landet. Göteborgs kommun har inte byggt nya vindkraftverk på fem år.
Femte året utan ny vindkraft i Göteborg
Flygplan från Vueling på rullbana

Fler flyg i Västra Götaland i mars

I mars ökade flygtrafiken på svenska flygplatser igen, jämfört med månaden innan. Ökningen är delvis en säsongseffekt – normalt sker fler flygningar i mars än i februari – men i vissa delar av landet är ökningen större än så. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fler flyg i Västra Götaland i mars

Göteborg har mest solel i hela landet

I slutet av 2021 låg Göteborgs kommun på en förstaplats bland landets kommuner, räknat i installerad solcellseffekt. Göteborg behåller därmed sin ställning i den svenska soltoppen. Det visar ny statistik från Energimyndigheten.
Göteborg har mest solel i hela landet

Många hushåll fick bidrag för hemmaladdning i Göteborg

Privatpersoner i Göteborgs kommun beviljades under förra året 25,9 miljoner kronor i bidrag för att installera laddplatser i hemmet. Det är mer än de flesta andra kommuner i Västra Götalands län.
Många hushåll fick bidrag för hemmaladdning i Göteborg

Fem av tio laddplatser saknas i statistiken i Göteborg

Det finns stora luckor i den statistik över laddinfrastruktur som oftast hänvisas till, även i Göteborg. Kommunens siffror är därmed bättre än sitt rykte.
Fem av tio laddplatser saknas i statistiken i Göteborg

Fortsatt låg­trafik för flyget – så ser det ut i Västra Götaland

Det svenska flygandet ligger fortfarande på de lägsta nivåerna sedan första halvåret i fjol, och långt under trafik­siffrorna före pandemin. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fortsatt lågtrafik för flyget – så ser det ut i Västra Götaland