0,3 procent av befolkningen fick ekonomiskt bistånd i Trosa i maj

Trosa kommun | Ekonomiskt bistånd |

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Trosa kommun låg i stort sett stilla i maj, och är nu 0,3 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 37 personer i Trosa kommun ekonomiskt bistånd stöd under maj, vilket alltså motsvarar 0,3 procent av den vuxna befolkningen. Det är ungefär lika stor andel som föregående månad. Sedan samma månad förra året innebär det en minskning med 0,1 procentenheter. I Södermanland som helhet var andelen 1,9 procent (−0,1 procentenheter).

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen, med 0,1 procentenheter, till 1,2 procent. Det kan jämföras med 1,4 procent samma månad förra året.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Trosa låg, femte lägst bland alla kommuner. Landets högsta nivåer finns i Filipstad, med 3,5 procent, och de allra lägsta i Olofström, Solna och Vellinge, med 0,2 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Södermanland minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i fyra (Eskilstuna, Flen, Nyköping och Oxelösund). Eskilstuna har högst andel biståndstagare i länet, Trosa har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Eskilstuna2,6 %−0,2
Flen2,5 %−0,1
Gnesta0,8 %0,0
Katrineholm1,8 %0,0
Nyköping1,8 %−0,1
Oxelösund1,2 %−0,1
Strängnäs1,0 %0,0
Trosa0,3 %0,0
Vingåker2,1 %0,0

Av biståndstagarna i Trosa kommun var förra månaden 21 kvinnor och 16 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.