93 personer fick ekonomiskt bistånd i Askersund i april

Askersunds kommun | Ekonomiskt bistånd |

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Askersunds kommun låg i stort sett stilla i april, och är nu 0,8 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 93 personer i Askersunds kommun ekonomiskt bistånd stöd under april, vilket alltså motsvarar 0,8 procent av den vuxna befolkningen. Det är en minskning med 0,1 procentenheter från månaden innan, vilket motsvarar 13 personer. I Örebro län som helhet var andelen 1,5 procent, vilket är ungefär samma nivå som månaden innan.

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet var andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen i stort sett oförändrad, på 1,3 procent.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Askersund förhållandevis låg. Landets högsta nivåer finns i Filipstad, med 3,5 procent, och de allra lägsta i Olofström, Solna och Vellinge, med 0,2 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Örebro län ökade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i en (Lekeberg), och minskade i fyra (Askersund, Degerfors, Hällefors och Laxå). Degerfors har högst andel biståndstagare i länet, Hallsberg har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Askersund0,8 %−0,1
Degerfors2,7 %−0,1
Hallsberg0,7 %0,0
Hällefors1,7 %−0,5
Karlskoga1,7 %0,0
Kumla1,2 %0,0
Laxå0,8 %−0,1
Lekeberg1,1 %+0,1
Lindesberg1,5 %0,0
Ljusnarsberg1,7 %0,0
Nora1,4 %0,0
Örebro1,6 %0,0

Av biståndstagarna i Askersunds kommun var förra månaden 48 kvinnor och 45 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.