647 personer fick ekonomiskt bistånd i Katrineholm i mars

Katrineholms kommun | Ekonomiskt bistånd |

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Katrineholms kommun låg i stort sett stilla i mars, och är nu 1,9 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 647 personer i Katrineholms kommun ekonomiskt bistånd stöd under mars, vilket alltså motsvarar 1,9 procent av den vuxna befolkningen. Det är ungefär lika stor andel som föregående månad. Sedan samma månad förra året innebär det en minskning med 0,4 procentenheter. I Södermanland som helhet var andelen 2 procent, vilket är ungefär samma nivå som månaden innan.

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet var andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen i stort sett oförändrad, på 1,3 procent.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Katrineholm förhållandevis hög. Landets allra högsta nivåer finns i Filipstad, med 3,5 procent, och de lägsta i Pajala, Solna och Vellinge, med 0,2 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Södermanland ökade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i tre (Flen, Gnesta och Oxelösund), och minskade i en (Vingåker). Eskilstuna har högst andel biståndstagare i länet, Trosa har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Eskilstuna2,8 %0,0
Flen2,7 %+0,1
Gnesta0,9 %+0,2
Katrineholm1,9 %0,0
Nyköping2,0 %0,0
Oxelösund1,3 %+0,1
Strängnäs0,9 %0,0
Trosa0,3 %0,0
Vingåker2,2 %−0,2

Av biståndstagarna i Katrineholms kommun var förra månaden 343 kvinnor och 304 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.