1,3 procent av befolkningen fick ekonomiskt bistånd i Oxelösund i januari

Oxelösunds kommun | Ekonomiskt bistånd |

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Oxelösunds kommun låg i stort sett stilla i januari, och är nu 1,3 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 158 personer i Oxelösunds kommun ekonomiskt bistånd stöd under januari, vilket alltså motsvarar 1,3 procent av den vuxna befolkningen. Det är en ökning med 0,1 procentenheter från månaden innan, vilket motsvarar 14 personer. Sedan samma månad förra året innebär det en minskning med 0,2 procentenheter. I Södermanland som helhet var andelen 2,1 procent (+0,1 procentenheter).

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen, med 0,1 procentenheter, till 1,2 procent. Det kan jämföras med 1,4 procent samma månad förra året.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Oxelösund varken anmärkningsvärt hög eller låg. Landets högsta nivåer finns i Filipstads kommun, med 3,4 procent, och de lägsta i Olofströms kommun, Pajala kommun, Solna kommun och Vellinge kommun, med 0,2 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Södermanland ökade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i tre (Eskilstuna, Flen och Oxelösund). Eskilstuna har högst andel biståndstagare i länet, Trosa har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Eskilstuna2,8 %+0,1
Flen2,6 %+0,1
Gnesta0,8 %0,0
Katrineholm1,9 %0,0
Nyköping2,0 %0,0
Oxelösund1,3 %+0,1
Strängnäs1,1 %0,0
Trosa0,3 %0,0
Vingåker2,4 %0,0

Av biståndstagarna i Oxelösunds kommun var förra månaden 77 kvinnor och 81 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.