Så många fick ekonomiskt bistånd i Olofström och i länet i januari

Olofströms kommun Ekonomiskt bistånd

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Olofströms kommun låg i stort sett stilla i januari, och är nu 0,2 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 27 personer i Olofströms kommun ekonomiskt bistånd stöd under januari, vilket alltså motsvarar 0,2 procent av den vuxna befolkningen. Det är ungefär lika stor andel som föregående månad. I Blekinge som helhet var andelen 1,1 procent (+0,1 procentenheter).

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen, med 0,1 procentenheter, till 1,2 procent. Det kan jämföras med 1,4 procent samma månad förra året.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Olofström förhållandevis låg. Andelen är just nu rentav näst lägst bland alla kommuner. Landets högsta nivåer finns i Filipstads kommun, med 3,4 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Blekinge ökade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i en (Ronneby). Ronneby har högst andel biståndstagare i länet, Olofström har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Karlshamn1,2 %0,0
Karlskrona1,0 %0,0
Olofström0,2 %0,0
Ronneby1,8 %+0,1
Sölvesborg0,5 %0,0

Av biståndstagarna i Olofströms kommun var förra månaden 13 kvinnor och 14 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.