Hund på skinnsoffa

Flera ovanliga hundnamn i toppen i Vimmerby

Molly är det vanligaste hundnamnet i Vimmerby kommun, precis som i riket som helhet, enligt färsk data från Jordbruksverket. Molly är just nu det vanligaste hundnamnet i landets samtliga 21 län, och ohotat populärast i landet.
Flera ovanliga hundnamn i toppen i Vimmerby
Flaggor utanför arbetsförmedlingens kontor

Fler varsel i Kalmar län än för ett år sedan

Antalet varsel minskade visserligen under december i Kalmar län, men de tre senaste månaderna har totalt 246 personer varslats om uppsägning – vilket är 203 fler än motsvarande period för ett år sedan.
Fler varsel i Kalmar län än för ett år sedan
Utsikt över flygplansvinge

Fler december­flyg än året innan på Kalmar flygplats

Det landade fler flyg i Kalmar län än året innan i december. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler decemberflyg än året innan på Kalmar flygplats
Så bostadsmarknaden i Vimmerby kommun.

16 sålda villor i Vimmerby

Mellan oktober och december gjordes sammanlagt 16 affärer med villor i Vimmerby kommun. Det kan jämföras med 27 vid motsvarande tid i fjol.
16 sålda villor i Vimmerby

Äldre än en månad

Billig el i Vimmerby i morgon

Elpriset i elområde 3, som Vimmerby kommun tillhör, ligger i morgon på 10 öre per kWh. Det är ovanligt lågt för den här tiden på året.
Billig el i Vimmerby i morgon

Framtidens vintrar: Så många snödagar förlorar Vimmerby

Julsnön har mest lyst med sin frånvaro i Vimmerby under de senaste åren. Med klimatförändringen minskar snöchanserna år för år. Enligt SMHI:s scenarier kommer Vimmerby kommun bara att ha enstaka snödagar kvar i slutet av seklet.
Framtidens vintrar: Så många snödagar förlorar Vimmerby

Efter pandemin: Fortsatt långa vänte­tider i Kalmar

Coronapandemin gjorde att allt fler personer tvingades vänta länge på operation.  Även i Kalmar län är det betydligt fler än vanligt som tvingas vänta länge på vård.
Efter pandemin: Fortsatt långa väntetider i Kalmar
Arbetsförmedlingens kontor

Lägre andel långtidsarbetslösa i Vimmerby

Andelen som varit utan arbete i minst ett år i Vimmerby var lägre i november jämfört med samma månad i fjol. Det visar Arbetsfömedlingens senaste månadsstatistik.
Lägre andel långtidsarbetslösa i Vimmerby
Flygplan och kondensstrimmor mot blå himmel

Fler november­flyg än i fjol på Kalmar flygplats

Det landade fler flyg i Kalmar län än förra året i november. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler novemberflyg än i fjol på Kalmar flygplats
Elledning mot blå himmel

Elpriserna dyker i Vimmerby i morgon

Elpriset i elområde 3, som Vimmerby kommun tillhör, sjunker i morgon till 2,66 kronor per kWh. Det är 1,83 kronor mindre än i dag.
Elpriserna dyker i Vimmerby i morgon