Äldre än en vecka

En person söker i Platsbanken

Så många är långtidsarbetslösa i Vaxholm

Andelen som varit utan arbete i minst ett år i Vaxholm var ungefär lika stor i februari jämfört med samma månad för ett år sedan. Det visar Arbetsfömedlingens senaste månadsstatistik.
Så många är långtidsarbetslösa i Vaxholm
Flygplan från Iceland Air på Arlanda

Fler februari­flyg än året innan i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än året innan i februari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler februariflyg än året innan i Stockholm
Arbetsförmedlingens kontor

Fler varsel i Stockholms län än för ett år sedan

Antalet varsel minskade visserligen under februari i Stockholms län, men de tre senaste månaderna har totalt 5 789 personer varslats om uppsägning – vilket är 4 467 fler än motsvarande period för ett år sedan.
Fler varsel i Stockholms län än för ett år sedan
Punktkarta över olyckor i länet

Snö­vädrens facit: 37 olyckor längs de stora vägarna i Stockholms län

Under veckan drog ett par snöväder i följd in över södra Sverige. I delar av Svealand och Götaland kom stora mängdes snö på kort tid, med besvärligt väglag som följd. I Stockholms län inträffade fler olyckor än genomsnittligt under perioden tisdag – torsdag.
Snövädrens facit: 37 olyckor längs de stora vägarna i Stockholms län
Nyckelring i hand

Priserna på bostadsrätter ökar betydligt i Vaxholm

Priserna på bostadsrätter steg mellan december och februari med 9 procent i Vaxholms kommun. Det är en betydande uppgång jämfört med det gångna året då priserna i snitt sjunkit med 2 procent.
Priserna på bostadsrätter ökar betydligt i Vaxholm

Kvinnornas medianlön drar ifrån i Vaxholms kommun

På de flesta ställen har de kommunalt anställda kvinnornas medianlön gått om männens. I Vaxholms kommun låg medianlönerna för kvinnor och män nära varandra för tio år sedan – men nu har kvinnorna dragit ifrån. Men betyder det att lönerna är jämställda?
Kvinnornas medianlön drar ifrån i Vaxholms kommun

Äldre än en månad