Flygplan från Iceland Air på Arlanda

Fler februari­flyg än året innan i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än året innan i februari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler februariflyg än året innan i Stockholm

Äldre än en månad

Utsikt över flygplansvinge

Fler januari­flyg än året innan i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än året innan i januari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler januariflyg än året innan i Stockholm
SAS-flygplan på marken

Fler december­flyg än året innan i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än året innan i december. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler decemberflyg än året innan i Stockholm

Framtidens vintrar: Vallentuna förlorar uppemot två månaders snö – minst

Julsnön har mest lyst med sin frånvaro i Vallentuna under de senaste åren. Med klimatförändringen minskar snöchanserna år för år. Enligt SMHI:s scenarier kan Vallentuna kommun komma att förlora två av tre snödagar till slutet av seklet. Kanske ännu mer om vi inte minskar utsläppen.
Framtidens vintrar: Vallentuna förlorar uppemot två månaders snö – minst
flygplan i luften

Fler november­flyg än i fjol i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än förra året i november. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler novemberflyg än i fjol i Stockholm
En elbil som laddas

Laddstöd går till rika kommuner – Vallentuna får mer än snittet

De rikaste kommunerna har fått nästa åtta gånger mer stöd för att installera laddplatser än de fattigaste. Vallentunaborna får mer än snittet– och mer än kommuner på ungefär samma inkomstnivå.
Laddstöd går till rika kommuner – Vallentuna får mer än snittet
Flygplan från Iceland Air på Arlanda

Fler oktober­flyg än i fjol i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än förra året i oktober. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler oktoberflyg än i fjol i Stockholm

Färre nya laddbara bilar i Vallentuna under tredje kvartalet

Elbilar och laddhybrider har ökat i försäljning, men under tredje kvartalet minskade de laddbara bilarnas andel av nyregistreringarna i Vallentuna kommun. I hela landet har försäljningen av laddbara bilar också stannat av.
Färre nya laddbara bilar i Vallentuna under tredje kvartalet

Två år kvar på Vallentunas koldioxidbudget

Fortsätter utsläppen i Vallentuna på samma sätt som de senaste åren når kommunen inte målet i Parisavtalet. Koldioxidbudgeten spricker 2024, enligt beräkningar från Klimatkollen.
Två år kvar på Vallentunas koldioxidbudget