Äldre än en månad

Flygplan i luften

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i juni

Flygtrafiken i Sverige minskade något i juni, jämfört med månaden innan, drivet av färre inrikesflighter. Det är i linje med det vanliga säsongsmönstret – inrikestrafiken brukar vara som lägst under sommaren. I Västra Götalands län var dock trafiken ganska oförändrad. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i juni
elbil som laddar

Färre nya laddbara bilar i Stenungsund under andra kvartalet

Elbilar och laddhybrider har ökat i försäljning, men under andra kvartalet minskade de laddbara bilarnas andel av nyregistreringarna i Stenungsunds kommun. Även i landet som helhet stannade försäljningen av laddbara bilar av.
Färre nya laddbara bilar i Stenungsund under andra kvartalet
Flygplan i luften

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i maj

Det svenska flygandet fortsatte öka i maj, pådrivet inte minst av fler utrikesresor från Stockholm och Göteborg. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i maj
Två flygplan på en flygplats

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i april

I april ökade flygtrafiken på svenska flygplatser, jämfört med månaden innan, för andra månaden i rad. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Västra Götaland i april
Vindkraftverk

I Stenungsund ökar vindkraften mest i länet

Vindkraftsutbyggnaden i Sverige satte nya rekord i fjol, i både antal och effekt, men de nya vindkraftverken är ojämt fördelade över landet. Stenungsunds kommun befinner sig i länstoppen.
I Stenungsund ökar vindkraften mest i länet
Flygplan från Vueling på rullbana

Fler flyg i Västra Götaland i mars

I mars ökade flygtrafiken på svenska flygplatser igen, jämfört med månaden innan. Ökningen är delvis en säsongseffekt – normalt sker fler flygningar i mars än i februari – men i vissa delar av landet är ökningen större än så. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fler flyg i Västra Götaland i mars

Stor ökning av solel i Stenungsund i fjol

Fjolåret blev som väntat ett nytt rekordår för solcellsinstallationer i Sverige. Stenungsunds kommun hörde till de kommuner där ökningen var som störst. Det visar ny statistik från Energimyndigheten.
Stor ökning av solel i Stenungsund i fjol

Många hushåll fick bidrag för hemmaladdning i Stenungsund

Privatpersoner i Stenungsunds kommun beviljades under förra året 2,3 miljoner kronor i bidrag för att installera laddplatser i hemmet. Det är mer än de flesta andra kommuner i Västra Götalands län.
Många hushåll fick bidrag för hemmaladdning i Stenungsund