Flygplan i luften

Fler februari­flyg än året innan i Västerbotten

Det landade fler flyg i Västerbottens län än året innan i februari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler februariflyg än året innan i Västerbotten

Äldre än en vecka

Äldre än en månad

Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler januari­flyg än året innan i Västerbotten

Det landade fler flyg i Västerbottens län än året innan i januari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler januariflyg än året innan i Västerbotten
Två flygplan på en flygplats

Fler december­flyg än året innan i Västerbotten

Det landade fler flyg i Västerbottens län än året innan i december. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler decemberflyg än året innan i Västerbotten

Framtidens vintrar: Skellefteå förlorar mer än en månads snö – minst

Vita jular är än så länge ett givet inslag i Skellefteå. Men med klimatförändringen minskar snöchanserna på julafton. Enligt SMHI:s scenarier kan Skellefteå kommun komma att förlora en av tre snödagar till slutet av seklet. Kanske ännu mer om vi inte minskar utsläppen.
Framtidens vintrar: Skellefteå förlorar mer än en månads snö – minst
flygplan i luften

Fler november­flyg än i fjol i Västerbotten

Det landade fler flyg i Västerbottens län än förra året i november. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler novemberflyg än i fjol i Västerbotten
elbil som laddar

Laddstöd går till rika kommuner – Skellefteå ligger under snittet

De rikaste kommunerna har fått nästa åtta gånger mer stöd för att installera laddplatser än de fattigaste. Skellefteåborna får mindre än snittet– men mer än kommuner på ungefär samma inkomstnivå.
Laddstöd går till rika kommuner – Skellefteå ligger under snittet
Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler oktober­flyg än i fjol i Västerbotten

Det landade fler flyg i Västerbottens län än förra året i oktober. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler oktoberflyg än i fjol i Västerbotten

Färre nya laddbara bilar i Skellefteå under tredje kvartalet

Elbilar och laddhybrider har ökat i försäljning, men under tredje kvartalet minskade de laddbara bilarnas andel av nyregistreringarna i Skellefteå kommun. I hela landet har försäljningen av laddbara bilar också stannat av.
Färre nya laddbara bilar i Skellefteå under tredje kvartalet

Två år kvar på Skellefteås koldioxidbudget

Fortsätter utsläppen i Skellefteå på samma sätt som de senaste åren når kommunen inte målet i Parisavtalet. Koldioxidbudgeten spricker 2024, enligt beräkningar från Klimatkollen.
Två år kvar på Skellefteås koldioxidbudget