Äldre än en vecka

elbil som laddar

Laddstöd går till rika kommuner – Södertälje ligger under snittet

De rikaste kommunerna har fått nästa åtta gånger mer stöd för att installera laddplatser än de fattigaste. Södertäljeborna får mindre än snittet– och mindre än kommuner på ungefär samma inkomstnivå.
Laddstöd går till rika kommuner – Södertälje ligger under snittet
Flygplan från Iceland Air på Arlanda

Fler oktober­flyg än i fjol i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än förra året i oktober. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler oktoberflyg än i fjol i Stockholm

Äldre än en månad

Hälften av alla nya bilar laddbara i Södertälje

Under tredje kvartalet var hälften av alla nyregistrerade bilar i Södertälje kommun rena elbilar eller laddhybrider, en ökning jämfört med kvartalet innan. I hela landet har försäljningen av laddbara bilar stannat av.
Hälften av alla nya bilar laddbara i Södertälje

Två år kvar på Södertäljes koldioxidbudget

Fortsätter utsläppen i Södertälje på samma sätt som de senaste åren når kommunen inte målet i Parisavtalet. Koldioxidbudgeten spricker 2024, enligt beräkningar från Klimatkollen.
Två år kvar på Södertäljes koldioxidbudget
Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler flyg i Stockholm i augusti

Flygtrafiken på svenska flygplatser ökade, som vanligt, i augusti jämfört med juli. Det är en ökning som följer de vanliga säsongsvariationerna, men trafiken är fortsatt lägre än den var före pandemin. Även i Stockholms län ökade trafiken jämfört med månaden innan. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fler flyg i Stockholm i augusti
Två flygplan på en flygplats

Så utvecklades flygandet i Stockholm

Det gick färre flyg till och från svenska flygplatser i juli än månaden innan. Även normalt sett är juli en månad med relativt lite flygtrafik, men nergången i år är större än den brukat vara de senaste åren före pandemin. Även i Stockholms län minskade trafiken jämfört med månaden innan. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Så utvecklades flygandet i Stockholm
Flygplan och kondensstrimmor mot blå himmel

9 190 flyg landade i Stockholm under juni

Flygtrafiken i Sverige minskade något i juni, jämfört med månaden innan, drivet av färre inrikesflighter. Det är i linje med det vanliga säsongsmönstret – inrikestrafiken brukar vara som lägst under sommaren. I Stockholms län var dock trafiken ganska oförändrad. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
9 190 flyg landade i Stockholm under juni
En elbil som laddas

Fem av tio nya bilar laddbara i Södertälje

Under andra kvartalet var fem av tio nyregistrerade bilar i Södertälje kommun rena elbilar eller laddhybrider, en ökning jämfört med kvartalet innan. I hela landet minskade försäljningen av laddbara bilar.
Fem av tio nya bilar laddbara i Södertälje
Utsikt över flygplansvinge

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Stockholm i maj

Det svenska flygandet fortsatte öka i maj, pådrivet inte minst av fler utrikesresor från Stockholm och Göteborg. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Stockholm i maj