Flygplan från Iceland Air på Arlanda

Fler februari­flyg än året innan i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än året innan i februari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler februariflyg än året innan i Stockholm

Äldre än en månad

Utsikt över flygplansvinge

Fler januari­flyg än året innan i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än året innan i januari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler januariflyg än året innan i Stockholm
SAS-flygplan på marken

Fler december­flyg än året innan i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än året innan i december. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler decemberflyg än året innan i Stockholm

Framtidens vintrar: Norrtälje förlorar uppemot två månaders snö – minst

Än händer det att man i Norrtälje får vakna upp till en vit julaftonsmorgon. Med klimatförändringen minskar snöchanserna år för år. Enligt SMHI:s scenarier kan Norrtälje kommun komma att förlora två av tre snödagar till slutet av seklet. Kanske ännu mer om vi inte minskar utsläppen.
Framtidens vintrar: Norrtälje förlorar uppemot två månaders snö – minst
flygplan i luften

Fler november­flyg än i fjol i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än förra året i november. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler novemberflyg än i fjol i Stockholm
elbil som laddar

Laddstöd går till rika kommuner – Norrtälje ligger under snittet

De rikaste kommunerna har fått nästa åtta gånger mer stöd för att installera laddplatser än de fattigaste. Norrtäljeborna får mindre än snittet– och mindre än kommuner på ungefär samma inkomstnivå.
Laddstöd går till rika kommuner – Norrtälje ligger under snittet
Flygplan från Iceland Air på Arlanda

Fler oktober­flyg än i fjol i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än förra året i oktober. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler oktoberflyg än i fjol i Stockholm
närbild på laddande elbil

Nu växer laddplatser och elbilar i takt i Norrtälje

Laddinfrastruktur har haft svårt att hänga med när elbilsförsäljningen accelererat. Men sedan i våras har antalet laddstolpar och -bilar ökat i ungefär samma takt i Norrtälje kommun. Det visar en färsk kartläggning från Newsworthy.
Nu växer laddplatser och elbilar i takt i Norrtälje

Hälften av alla nya bilar laddbara i Norrtälje

Under tredje kvartalet var hälften av alla nyregistrerade bilar i Norrtälje kommun rena elbilar eller laddhybrider, en ökning jämfört med kvartalet innan. I hela landet har försäljningen av laddbara bilar stannat av.
Hälften av alla nya bilar laddbara i Norrtälje

Tre år kvar på Norrtäljes koldioxidbudget

Fortsätter utsläppen i Norrtälje på samma sätt som de senaste åren når kommunen inte målet i Parisavtalet. Koldioxidbudgeten spricker 2025, enligt beräkningar från Klimatkollen.
Tre år kvar på Norrtäljes koldioxidbudget