39 olyckor längs de stora vägarna i Skåne under snö­kanonen

Under slutet av helgen och början av veckan drog ett kraftigt snöväder in över delar av södra Sverige. Det ledde till besvärligt väglag, och i Skåne län inträffade tre gånger fler olyckor än genomsnittligt under de veckodagarna.
39 olyckor längs de stora vägarna i Skåne under snökanonen
En elbil som laddas

Laddstöd går till rika kommuner – Malmö ligger under snittet

De rikaste kommunerna har fått nästa åtta gånger mer stöd för att installera laddplatser än de fattigaste. Malmöborna får mindre än snittet– och mindre än kommuner på ungefär samma inkomstnivå.
Laddstöd går till rika kommuner – Malmö ligger under snittet

Äldre än en vecka

SAS-flygplan på marken

Fler oktober­flyg än i fjol i Skåne

Det landade fler flyg i Skåne län än förra året i oktober. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler oktoberflyg än i fjol i Skåne
närbild på laddande elbil

2 327 nya laddbara bilar i Malmö – och 217 laddplatser

Antalet laddbara bilar blir allt fler och behovet av laddinfrastruktur växer. Malmö är en av de kommuner där laddplatserna håller hyfsat jämna steg med fordonsparken sedan i våras. Det visar en färsk kartläggning från Newsworthy.
2 327 nya laddbara bilar i Malmö – och 217 laddplatser

Billig el i Malmö i dag

Elpriset i elområde 4, som Malmö kommun tillhör, ligger i dag på 2 öre per kWh. Det är ovanligt lågt för den här tiden på året.
Billig el i Malmö i dag
Så bostadsmarknaden i Malmö kommun.

Priserna på villor minskar kännbart i Malmö

Villapriserna sjönk mellan augusti och oktober med 6 procent i Malmö kommun. Det är en betydande nedgång jämfört med det gångna året då priserna i snitt sjunkit med 1 procent.
Priserna på villor minskar kännbart i Malmö