flygplan i luften

Fler februari­flyg än året innan i Västernorrland

Det landade fler flyg i Västernorrlands län än året innan i februari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler februariflyg än året innan i Västernorrland

Äldre än en vecka

Äldre än en månad

Flygplan och kondensstrimmor mot blå himmel

Fler januari­flyg än året innan i Västernorrland

Det landade fler flyg i Västernorrlands län än året innan i januari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler januariflyg än året innan i Västernorrland
flygplan i luften

Fler december­flyg än året innan i Västernorrland

Det landade fler flyg i Västernorrlands län än året innan i december. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler decemberflyg än året innan i Västernorrland

Framtidens vintrar: Kramfors förlorar uppemot två månaders snö – minst

Vita jular är än så länge ett givet inslag i Kramfors. Men med klimatförändringen minskar snöchanserna på julafton. Enligt SMHI:s scenarier kan Kramfors kommun komma att förlora två av fem snödagar till slutet av seklet. Kanske ännu mer om vi inte minskar utsläppen.
Framtidens vintrar: Kramfors förlorar uppemot två månaders snö – minst
Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler november­flyg än i fjol i Västernorrland

Det landade fler flyg i Västernorrlands län än förra året i november. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler novemberflyg än i fjol i Västernorrland
elbil som laddar

Laddstöd går till rika kommuner – Kramfors ligger under snittet

De rikaste kommunerna har fått nästa åtta gånger mer stöd för att installera laddplatser än de fattigaste. Kramforsborna får mindre än snittet– och mindre än kommuner på ungefär samma inkomstnivå.
Laddstöd går till rika kommuner – Kramfors ligger under snittet
flygplan i luften

Fler oktober­flyg än i fjol i Västernorrland

Det landade fler flyg i Västernorrlands län än förra året i oktober. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler oktoberflyg än i fjol i Västernorrland

Färre nya laddbara bilar i Kramfors under tredje kvartalet

Elbilar och laddhybrider har ökat i försäljning, men under tredje kvartalet minskade de laddbara bilarnas andel av nyregistreringarna i Kramfors kommun. I hela landet har försäljningen av laddbara bilar också stannat av.
Färre nya laddbara bilar i Kramfors under tredje kvartalet

Tre år kvar på Kramfors koldioxidbudget

Fortsätter utsläppen i Kramfors på samma sätt som de senaste åren når kommunen inte målet i Parisavtalet. Koldioxidbudgeten spricker 2025, enligt beräkningar från Klimatkollen.
Tre år kvar på Kramfors koldioxidbudget