39 olyckor längs de stora vägarna i Skåne under snö­kanonen

Under slutet av helgen och början av veckan drog ett kraftigt snöväder in över delar av södra Sverige. Det ledde till besvärligt väglag, och i Skåne län inträffade tre gånger fler olyckor än genomsnittligt under de veckodagarna.
39 olyckor längs de stora vägarna i Skåne under snökanonen
En elbil som laddas

Laddstöd går till rika kommuner – Klippan ligger under snittet

De rikaste kommunerna har fått nästa åtta gånger mer stöd för att installera laddplatser än de fattigaste. Klippanborna får mindre än snittet– och mindre än kommuner på ungefär samma inkomstnivå.
Laddstöd går till rika kommuner – Klippan ligger under snittet

Äldre än en vecka

SAS-flygplan på marken

Fler oktober­flyg än i fjol i Skåne

Det landade fler flyg i Skåne län än förra året i oktober. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler oktoberflyg än i fjol i Skåne

Billig el i Klippan i dag

Elpriset i elområde 4, som Klippans kommun tillhör, ligger i dag på 2 öre per kWh. Det är ovanligt lågt för den här tiden på året.
Billig el i Klippan i dag
Så var befolkningsutvecklingen under #{PeriodSpec} i Klippan

Nya siffror: Så många bor i Klippan nu

17 843 personer. Så många bodde i Klippan i slutet av tredje kvartalet 2022. Det visar SCB:s senaste befolkningssiffror.
Nya siffror: Så många bor i Klippan nu

Äldre än en månad

elbil som laddar

Hälften av alla nya bilar laddbara i Klippan

Under tredje kvartalet var hälften av alla nyregistrerade bilar i Klippans kommun rena elbilar eller laddhybrider, en ökning jämfört med kvartalet innan. I hela landet har försäljningen av laddbara bilar stannat av.
Hälften av alla nya bilar laddbara i Klippan