Hund som leker i snö

Kils vanligaste hundnamn sticker ut

Doris är det vanligaste hundnamnet i Kils kommun, enligt färsk data från Jordbruksverket. Det gör Kil till en av få kommuner där toppnamnet inte hör till de tre vanligaste (Molly, Bella eller Charlie), och en av åtta där Doris är vanligast.
Kils vanligaste hundnamn sticker ut
Arbetsförmedlingens kontor

Arbetslösheten minskar i Kil

Ny statistik från Arbetsförmedlingen visar på en nedgång i arbetslöshet i Kils kommun. Även i hela Värmland sjunker arbetslösheten.
Arbetslösheten minskar i Kil
Flygplan och kondensstrimmor mot blå himmel

Fler december­flyg än året innan i Värmland

Det landade fler flyg i Värmlands län än året innan i december. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler decemberflyg än året innan i Värmland
Så bostadsmarknaden i Kils kommun.

23 villor såldes i Kil

Mellan oktober och december gjordes sammanlagt 23 affärer med villor i Kils kommun. Det är lika många affärer som vid motsvarande tid i fjol.
23 villor såldes i Kil

Äldre än en månad

Billig el i Kil i morgon

Elpriset i elområde 3, som Kils kommun tillhör, ligger i morgon på 10 öre per kWh. Det är ovanligt lågt för den här tiden på året.
Billig el i Kil i morgon

Framtidens vintrar: Kil förlorar mer än en månads snö – minst

Snö på julafton är väldigt sällsynt i Kil. Med klimatförändringen minskar snöchanserna ytterligare. Enligt SMHI:s scenarier kan Kils kommun komma att förlora hälften av snödagarna till slutet av seklet. Kanske ännu mer om vi inte minskar utsläppen.
Framtidens vintrar: Kil förlorar mer än en månads snö – minst

Värmland nu näst sämst i landet på att operera i tid

Coronapandemin gjorde att allt fler personer tvingades vänta länge på operation. Värmlands län var i november näst sämst i hela landet på att uppfylla vårdgarantin för operationer.
Värmland nu näst sämst i landet på att operera i tid
Två flygplan på en flygplats

Fler november­flyg än i fjol i Värmland

Det landade fler flyg i Värmlands län än förra året i november. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler novemberflyg än i fjol i Värmland