Äldre än en månad

Flygplan och kondensstrimmor mot blå himmel

9 190 flyg landade i Stockholm under juni

Flygtrafiken i Sverige minskade något i juni, jämfört med månaden innan, drivet av färre inrikesflighter. Det är i linje med det vanliga säsongsmönstret – inrikestrafiken brukar vara som lägst under sommaren. I Stockholms län var dock trafiken ganska oförändrad. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
9 190 flyg landade i Stockholm under juni
En elbil som laddas

Fem av tio nya bilar laddbara i Österåker

Under andra kvartalet var fem av tio nyregistrerade bilar i Österåkers kommun rena elbilar eller laddhybrider, en ökning jämfört med kvartalet innan. I hela landet minskade försäljningen av laddbara bilar.
Fem av tio nya bilar laddbara i Österåker
Utsikt över flygplansvinge

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Stockholm i maj

Det svenska flygandet fortsatte öka i maj, pådrivet inte minst av fler utrikesresor från Stockholm och Göteborg. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Stockholm i maj
Flygplan i luften

Mest flyg­trafik sedan pandemi­utbrottet i Stockholm i april

I april ökade flygtrafiken på svenska flygplatser, jämfört med månaden innan, för andra månaden i rad. Både antalet avgångar och antalet passagerare ökade, och ökningen var större än vad som förklaras av säsongseffekter. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Mest flygtrafik sedan pandemi­utbrottet i Stockholm i april
Vindkraftverk i närbild

Österåker har näst mest vindkraft i länet

Vindkraftsutbyggnaden i Sverige satte nya rekord i fjol, i både antal och effekt, men vindkraftverken är ojämnt fördelade över landet. Österåkers kommun befinner sig i länstoppen.
Österåker har näst mest vindkraft i länet
Person framför incheckningsdisk på flygplats

Fler flyg i Stockholm i mars

I mars ökade flygtrafiken på svenska flygplatser igen, jämfört med månaden innan. Ökningen är delvis en säsongseffekt – normalt sker fler flygningar i mars än i februari – men i vissa delar av landet är ökningen större än så. Det visar ny statistik från Transport­styrelsen.
Fler flyg i Stockholm i mars

Stor ökning av solel i Österåker i fjol

Fjolåret blev som väntat ett nytt rekordår för solcellsinstallationer i Sverige. Österåkers kommun hörde till de kommuner där ökningen var som störst. Det visar ny statistik från Energimyndigheten.
Stor ökning av solel i Österåker i fjol

Så många hushåll fick bidrag för hemmaladdning i Österåker

Privatpersoner i Österåkers kommun beviljades under förra året 3,9 miljoner kronor i bidrag för att installera laddplatser i hemmet. Men det fanns andra kommuner i Stockholms län som utnyttjade bidraget mer flitigt. Danderydsborna fick 61 procent mer.
Så många hushåll fick bidrag för hemmaladdning i Österåker
närbild på laddande elbil

Var fjärde laddplats saknas i statistiken i Stockholms län

Det finns stora luckor i den statistik över laddinfrastruktur som oftast hänvisas till, även i Stockholms län. Länets siffror är därmed bättre än sitt rykte.
Var fjärde laddplats saknas i statistiken i Stockholms län