Andelen biståndstagare ligger stilla i länet men sjunker i Lessebo

Lessebo kommun | Ekonomiskt bistånd |

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Lessebo kommun minskade i maj, till 1,1 procent. Därmed avvek Lessebo från övriga länet.

Totalt fick 92 personer i Lessebo kommun ekonomiskt bistånd stöd under maj, vilket alltså motsvarar 1,1 procent av den vuxna befolkningen. Det är en minskning med 0,4 procentenheter från månaden innan, vilket motsvarar 34 personer. Sedan samma månad förra året innebär det en minskning med 0,8 procentenheter. I Kronoberg som helhet var andelen 1,2 procent (−0,1 procentenheter).

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen, med 0,1 procentenheter, till 1,2 procent. Det kan jämföras med 1,4 procent samma månad förra året.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Lessebo varken anmärkningsvärt hög eller låg. Landets högsta nivåer finns i Filipstad, med 3,5 procent, och de lägsta i Olofström, Solna och Vellinge, med 0,2 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Kronoberg minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i fem. Alvesta och Älmhult har högst andel biståndstagare i länet, Markaryd har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Alvesta1,8 %0,0
Lessebo1,1 %−0,4
Ljungby0,8 %0,0
Markaryd0,3 %−0,1
Tingsryd1,5 %−0,1
Uppvidinge1,4 %0,0
Växjö1,2 %−0,1
Älmhult1,8 %−0,1

Av biståndstagarna i Lessebo kommun var förra månaden 44 kvinnor och 48 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.