Så många fick ekonomiskt bistånd i Sollefteå och i länet i maj

Sollefteå kommun | Ekonomiskt bistånd |

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Sollefteå kommun låg i stort sett stilla i maj, och är nu 1,1 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 208 personer i Sollefteå kommun ekonomiskt bistånd stöd under maj, vilket alltså motsvarar 1,1 procent av den vuxna befolkningen. Det är en minskning med 0,1 procentenheter från månaden innan, vilket motsvarar 27 personer. Sedan samma månad förra året innebär det en minskning med 0,2 procentenheter. I Västernorrland som helhet var andelen 1,2 procent (−0,1 procentenheter).

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen, med 0,1 procentenheter, till 1,2 procent. Det kan jämföras med 1,4 procent samma månad förra året.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Sollefteå varken anmärkningsvärt hög eller låg. Landets högsta nivåer finns i Filipstad, med 3,5 procent, och de lägsta i Olofström, Solna och Vellinge, med 0,2 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Västernorrland minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i fem. Kramfors har högst andel biståndstagare i länet, Ånge har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Härnösand1,0 %−0,2
Kramfors1,7 %−0,1
Sollefteå1,1 %−0,1
Sundsvall1,3 %−0,1
Timrå1,2 %0,0
Ånge0,8 %−0,1
Örnsköldsvik1,2 %0,0

Av biståndstagarna i Sollefteå kommun var förra månaden 101 kvinnor och 107 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.