78 personer fick ekonomiskt bistånd i Ånge i maj

Ånge kommun | Ekonomiskt bistånd |

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Ånge kommun låg i stort sett stilla i maj, och är nu 0,8 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 78 personer i Ånge kommun ekonomiskt bistånd stöd under maj, vilket alltså motsvarar 0,8 procent av den vuxna befolkningen. Det är en minskning med 0,1 procentenheter från månaden innan, vilket motsvarar åtta personer. Sedan samma månad förra året innebär det en minskning med 0,2 procentenheter. I Västernorrland som helhet var andelen 1,2 procent (−0,1 procentenheter).

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen, med 0,1 procentenheter, till 1,2 procent. Det kan jämföras med 1,4 procent samma månad förra året.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Ånge förhållandevis låg. Landets högsta nivåer finns i Filipstad, med 3,5 procent, och de allra lägsta i Olofström, Solna och Vellinge, med 0,2 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Västernorrland minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i fem. Kramfors har högst andel biståndstagare i länet, Ånge har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Härnösand1,0 %−0,2
Kramfors1,7 %−0,1
Sollefteå1,1 %−0,1
Sundsvall1,3 %−0,1
Timrå1,2 %0,0
Ånge0,8 %−0,1
Örnsköldsvik1,2 %0,0

Av biståndstagarna i Ånge kommun var förra månaden 35 kvinnor och 43 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.