Relativt oförändrad andel biståndstagare i Sundsvall i april

Sundsvalls kommun | Ekonomiskt bistånd |

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Sundsvalls kommun låg i stort sett stilla i april, och är nu 1,4 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 1 346 personer i Sundsvalls kommun ekonomiskt bistånd stöd under april, vilket alltså motsvarar 1,4 procent av den vuxna befolkningen. Det är ungefär lika stor andel som föregående månad. Sedan samma månad förra året innebär det en minskning med 0,1 procentenheter. I Västernorrland som helhet var andelen 1,3 procent, vilket är ungefär samma nivå som månaden innan.

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet var andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen i stort sett oförändrad, på 1,3 procent.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Sundsvall förhållandevis hög. Landets allra högsta nivåer finns i Filipstad, med 3,5 procent, och de lägsta i Olofström, Solna och Vellinge, med 0,2 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Västernorrland minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i tre (Sollefteå, Timrå och Ånge). Kramfors har högst andel biståndstagare i länet, Ånge har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Härnösand1,2 %0,0
Kramfors1,8 %0,0
Sollefteå1,2 %−0,1
Sundsvall1,4 %0,0
Timrå1,2 %−0,1
Ånge0,9 %−0,1
Örnsköldsvik1,2 %0,0

Av biståndstagarna i Sundsvalls kommun var förra månaden 656 kvinnor och 690 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.