Relativt oförändrad andel biståndstagare på Hammarö i april

Hammarö kommun Ekonomiskt bistånd

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Hammarö kommun låg i stort sett stilla i april, och är nu 0,9 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 147 personer i Hammarö kommun ekonomiskt bistånd stöd under april, vilket alltså motsvarar 0,9 procent av den vuxna befolkningen. Det är ungefär lika stor andel som föregående månad. I Värmland som helhet var andelen 1,6 procent, vilket är ungefär samma nivå som månaden innan.

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet var andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen i stort sett oförändrad, på 1,3 procent.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare på Hammarö varken anmärkningsvärt hög eller låg. Landets högsta nivåer finns i Filipstad, med 3,5 procent, och de lägsta i Olofström, Solna och Vellinge, med 0,2 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Värmland ökade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i sju, och minskade i två (Hagfors och Kil). Filipstad har högst andel biståndstagare i länet, Hammarö har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Arvika1,3 %+0,1
Eda1,0 %0,0
Filipstad3,5 %0,0
Forshaga1,5 %0,0
Grums1,4 %+0,1
Hagfors1,3 %−0,1
Hammarö0,9 %0,0
Karlstad1,5 %0,0
Kil1,7 %−0,1
Kristinehamn2,1 %0,0
Munkfors1,4 %+0,1
Storfors1,0 %+0,1
Sunne1,1 %+0,1
Säffle2,5 %+0,1
Torsby1,4 %0,0
Årjäng1,3 %+0,1

Av biståndstagarna i Hammarö kommun var förra månaden 84 kvinnor och 63 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.