269 personer fick ekonomiskt bistånd i Degerfors i mars

Degerfors kommun | Ekonomiskt bistånd |

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Degerfors kommun låg i stort sett stilla i mars, och är nu 2,8 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 269 personer i Degerfors kommun ekonomiskt bistånd stöd under mars, vilket alltså motsvarar 2,8 procent av den vuxna befolkningen. Det är en ökning med 0,2 procentenheter från månaden innan, vilket motsvarar 17 personer. I Örebro län som helhet var andelen 1,5 procent, vilket är ungefär samma nivå som månaden innan.

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet var andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen i stort sett oförändrad, på 1,3 procent.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Degerfors hög, fjärde högst bland alla kommuner. Landets allra högsta nivåer finns i Filipstad, med 3,5 procent, och de lägsta i Pajala, Solna och Vellinge, med 0,2 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Örebro län ökade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i sju, och minskade i en (Lindesberg). Degerfors har högst andel biståndstagare i länet, Hallsberg har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Askersund0,9 %+0,1
Degerfors2,8 %+0,2
Hallsberg0,7 %0,0
Hällefors2,2 %+0,1
Karlskoga1,7 %+0,1
Kumla1,2 %0,0
Laxå0,9 %+0,1
Lekeberg1,0 %+0,1
Lindesberg1,5 %−0,1
Ljusnarsberg1,7 %+0,2
Nora1,4 %0,0
Örebro1,6 %0,0

Av biståndstagarna i Degerfors kommun var förra månaden 128 kvinnor och 141 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.