497 personer fick ekonomiskt bistånd i Karlskoga i februari

Karlskoga kommun Ekonomiskt bistånd

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Karlskoga kommun låg i stort sett stilla i februari, och är nu 1,6 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 497 personer i Karlskoga kommun ekonomiskt bistånd stöd under februari, vilket alltså motsvarar 1,6 procent av den vuxna befolkningen. Det är en minskning med 0,1 procentenheter från månaden innan, vilket motsvarar sju personer. Sedan samma månad förra året innebär det en minskning med 0,2 procentenheter. I Örebro län som helhet var andelen 1,5 procent, vilket är ungefär samma nivå som månaden innan.

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet ökade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen med 0,1 procentenheter, till 1,3 procent. Det kan jämföras med 1,4 procent samma månad förra året.

Jämfört med andra kommuner i hela landet är andelen biståndstagare i Karlskoga förhållandevis hög. Landets allra högsta nivåer finns i Filipstad, med 3,5 procent, och de lägsta i Olofström, Pajala, Solna och Vellinge, med 0,2 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Örebro län minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i tre (Degerfors, Karlskoga och Ljusnarsberg). Degerfors har högst andel biståndstagare i länet, Hallsberg har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Askersund0,8 %0,0
Degerfors2,6 %−0,2
Hallsberg0,7 %0,0
Hällefors2,1 %0,0
Karlskoga1,6 %−0,1
Kumla1,2 %0,0
Laxå0,8 %0,0
Lekeberg0,9 %0,0
Lindesberg1,5 %0,0
Ljusnarsberg1,5 %−0,1
Nora1,4 %0,0
Örebro1,6 %0,0

Av biståndstagarna i Karlskoga kommun var förra månaden 265 kvinnor och 232 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.