Äldre än en vecka

ordförandeklubba

Tre bolag inledde konkurs i Järfälla förra veckan

Sammanlagt tre bolag inledde konkurs under vecka 11 i Järfälla. Det största av dessa var Wild Move AB. Wild Move AB, som grundades år 2019, rapporterade en omsättning på 0,9 miljoner kronor i sitt senaste bokslut (augusti 2020) med en vinst på 145 000 kronor. Bolaget anställde då två personer.
Tre bolag inledde konkurs i Järfälla förra veckan
Flygplan från Iceland Air på Arlanda

Fler februari­flyg än året innan i Stockholm

Det landade fler flyg i Stockholms län än året innan i februari. Men trafiken är ändå lägre än vad som varit väntat utan pandemiavbräcket. Det visar månadens flygstatistik från Transport­styrelsen.
Fler februariflyg än året innan i Stockholm
Arbetsförmedlingens kontor

Fler varsel i Stockholms län än för ett år sedan

Antalet varsel minskade visserligen under februari i Stockholms län, men de tre senaste månaderna har totalt 5 789 personer varslats om uppsägning – vilket är 4 467 fler än motsvarande period för ett år sedan.
Fler varsel i Stockholms län än för ett år sedan
Punktkarta över olyckor i länet

Snö­vädrens facit: 37 olyckor längs de stora vägarna i Stockholms län

Under veckan drog ett par snöväder i följd in över södra Sverige. I delar av Svealand och Götaland kom stora mängdes snö på kort tid, med besvärligt väglag som följd. I Stockholms län inträffade fler olyckor än genomsnittligt under perioden tisdag – torsdag.
Snövädrens facit: 37 olyckor längs de stora vägarna i Stockholms län
Man och kvinna på mynthögar

Kvinnornas medianlön högre än männens i Järfälla kommun

För tio år sedan låg medianlönen för kommunalt anställda män i Järfälla kommun 895 kronor högre än för kvinnor. Nu har kvinnorna gått om – men betyder det att lönerna är jämställda?
Kvinnornas medianlön högre än männens i Järfälla kommun