Nyans blev största småparti i riksdagsvalet i Uppvidinge

Uppvidinge kommun | Val |
Valsedlar
Fialotta Bratt, Valmyndigheten

Partiet Nyans fick flest av Uppvidingebornas röster, av småpartierna utanför riksdagen. I valdistriktet Åseda N röstade 1,1 procent på Partiet Nyans.

När rösträkningen nu är komplett får vi en bild av vilka partier som fick flest röster i kategorin ”övriga” i riksdagsvalet. I Uppvidinge kommun röstade sammanlagt 1,5 procent av väljarna på ett annat parti än de åtta riksdagspartierna.1

Partiet Nyans fick 0,5 procent av rösterna i kommunen, följt av Landsbygdspartiet Oberoende (0,3 procent) och Alternativ för Sverige (0,2 procent).

PartiRösterRöstandel
Partiet Nyans290,52 %
Landsbygdspartiet Oberoende140,25 %
Alternativ för Sverige120,21 %
Piratpartiet60,11 %

Partiet Nyans stod också för det högsta stödet i något enskilt valdistrikt: I Åseda N fick Partiet Nyans 1,1 procent. I hela kommunen fick Partiet Nyans 0,52 procent, och i riket 0,44 procent.

Tre partier fick en halv procent eller mer av rösterna i något distrikt: Alternativ för Sverige, Landsbygdspartiet Oberoende och Partiet Nyans.

Bästa distrikt per parti
PartiDistriktResultat
Partiet NyansÅseda N1,06 %
Alternativ för SverigeNottebäck0,57 %
Landsbygdspartiet OberoendeÅseda S0,51 %

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.