Medborgerlig Samling blev största småparti i riksdagsvalet i Ekerö

Ekerö kommun | Val |
Valsedlar
Fialotta Bratt, Valmyndigheten

Medborgerlig Samling fick flest av Ekeröbornas röster, av småpartierna utanför riksdagen. I valdistriktet Ekerö 2 Ekebyhov Västra röstade 0,9 procent på Medborgerlig Samling.

När rösträkningen nu är komplett får vi en bild av vilka partier som fick flest röster i kategorin ”övriga” i riksdagsvalet. I Ekerö kommun röstade sammanlagt 1,1 procent av väljarna på ett annat parti än de åtta riksdagspartierna.1

Medborgerlig Samling fick 0,4 procent av rösterna i kommunen, följt av Alternativ för Sverige (0,3 procent) och MoD (0,1 procent).

PartiRösterRöstandel
Medborgerlig Samling670,37 %
Alternativ för Sverige470,26 %
MoD200,11 %
Piratpartiet160,09 %
Partiet Nyans120,07 %
Knapptryckarna110,06 %
Feministiskt initiativ70,04 %
Kristna Värdepartiet60,03 %

Medborgerlig Samling stod också för det högsta stödet i något enskilt valdistrikt: I Ekerö 2 Ekebyhov Västra fick Medborgerlig Samling 0,9 procent. I hela kommunen fick Medborgerlig Samling 0,37 procent, och i riket 0,20 procent.

Två partier fick en halv procent eller mer av rösterna i något distrikt: Alternativ för Sverige och Medborgerlig Samling.

Bästa distrikt per parti
PartiDistriktResultat
Medborgerlig SamlingEkerö 2 Ekebyhov Västra0,85 %
Alternativ för SverigeFäringsö 5 Stenhamra Norra0,63 %

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.