AfS blev största småparti i riksdagsvalet i Ånge

Ånge kommun Val
Valsedlar
Fialotta Bratt, Valmyndigheten

Alternativ för Sverige fick flest av Ångebornas röster, av småpartierna utanför riksdagen. I valdistriktet Ljungaverk röstade 0,8 procent på Alternativ för Sverige.

När rösträkningen nu är komplett får vi en bild av vilka partier som fick flest röster i kategorin ”övriga” i riksdagsvalet. I Ånge kommun röstade sammanlagt 1,1 procent av väljarna på ett annat parti än de åtta riksdagspartierna.1

Alternativ för Sverige fick 0,4 procent av rösterna i kommunen, följt av Knapptryckarna (0,2 procent) och Landsbygdspartiet Oberoende (0,2 procent).

PartiRösterRöstandel
Alternativ för Sverige250,41 %
Knapptryckarna130,21 %
Landsbygdspartiet Oberoende110,18 %

Alternativ för Sverige stod också för det högsta stödet i något enskilt valdistrikt: I Ljungaverk fick Alternativ för Sverige 0,8 procent. I hela kommunen fick Alternativ för Sverige 0,41 procent, och i riket 0,26 procent.

Fyra partier fick en halv procent eller mer av rösterna i något distrikt: Alternativ för Sverige, Knapptryckarna, Landsbygdspartiet Oberoende och Nordiska motståndsrörelsen.

Bästa distrikt per parti
PartiDistriktResultat
Alternativ för SverigeLjungaverk0,80 %
KnapptryckarnaLjungaverk0,60 %
Landsbygdspartiet OberoendeHallsta0,53 %
Nordiska motståndsrörelsenHallsta0,53 %

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.