AfS blev största småparti i riksdagsvalet i Filipstad

Filipstads kommun | Val |
Vallokal
Fialotta Bratt, Valmyndigheten

Alternativ för Sverige fick flest av Filipstadsbornas röster, av småpartierna utanför riksdagen. I valdistriktet Kroppa röstade 1,2 procent på Alternativ för Sverige.

När rösträkningen nu är komplett får vi en bild av vilka partier som fick flest röster i kategorin ”övriga” i riksdagsvalet. I Filipstads kommun röstade sammanlagt 1,2 procent av väljarna på ett annat parti än de åtta riksdagspartierna.1

Alternativ för Sverige fick 0,5 procent av rösterna i kommunen, följt av Landsbygdspartiet Oberoende (0,2 procent) och Piratpartiet (0,1 procent).

PartiRösterRöstandel
Alternativ för Sverige280,46 %
Landsbygdspartiet Oberoende140,23 %
Piratpartiet80,13 %
Medborgerlig Samling60,10 %

Alternativ för Sverige stod också för det högsta stödet i något enskilt valdistrikt: I Kroppa fick Alternativ för Sverige 1,2 procent. I hela kommunen fick Alternativ för Sverige 0,46 procent, och i riket 0,26 procent.

Två partier fick en halv procent eller mer av rösterna i något distrikt: Alternativ för Sverige och Landsbygdspartiet Oberoende.

Bästa distrikt per parti
PartiDistriktResultat
Alternativ för SverigeKroppa1,16 %
Landsbygdspartiet OberoendeBrattfors0,97 %

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.