AfS blev största småparti i riksdagsvalet i Degerfors

Degerfors kommun Val
Valsedlar
Fialotta Bratt, Valmyndigheten

Alternativ för Sverige fick flest av Degerforsbornas röster, av småpartierna utanför riksdagen. I valdistriktet Svartå röstade 1,3 procent på Alternativ för Sverige.

När rösträkningen nu är komplett får vi en bild av vilka partier som fick flest röster i kategorin ”övriga” i riksdagsvalet. I Degerfors kommun röstade sammanlagt 1,3 procent av väljarna på ett annat parti än de åtta riksdagspartierna.1

Alternativ för Sverige fick 0,4 procent av rösterna i kommunen, följt av Knapptryckarna (0,2 procent) och MoD (0,2 procent).

PartiRösterRöstandel
Alternativ för Sverige230,37 %
Knapptryckarna140,22 %
MoD140,22 %
Medborgerlig Samling70,11 %
Partiet Nyans70,11 %
Piratpartiet60,10 %

Alternativ för Sverige stod också för det högsta stödet i något enskilt valdistrikt: I Svartå fick Alternativ för Sverige 1,3 procent. I hela kommunen fick Alternativ för Sverige 0,37 procent, och i riket 0,26 procent.

Fem partier fick en halv procent eller mer av rösterna i något distrikt: Alternativ för Sverige, Knapptryckarna, MoD, Medborgerlig Samling och SKP.

Bästa distrikt per parti
PartiDistriktResultat
Alternativ för SverigeSvartå1,25 %
Medborgerlig SamlingSvartå0,75 %
MoDStrömtorp0,61 %
KnapptryckarnaStora Valla0,52 %
SKPSvartå0,50 %

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.