Kristna Värdepartiet blev största småparti i riksdagsvalet i Sävsjö

Sävsjö kommun | Val |
Vallokal
Fialotta Bratt, Valmyndigheten

Kristna Värdepartiet fick flest av Sävsjöbornas röster, av småpartierna utanför riksdagen. I valdistriktet Rörvik röstade 2,1 procent på Kristna Värdepartiet.

När rösträkningen nu är komplett får vi en bild av vilka partier som fick flest röster i kategorin ”övriga” i riksdagsvalet. I Sävsjö kommun röstade sammanlagt 2,1 procent av väljarna på ett annat parti än de åtta riksdagspartierna.1

Kristna Värdepartiet fick 0,8 procent av rösterna i kommunen, följt av Partiet Nyans (0,6 procent) och Alternativ för Sverige (0,3 procent).

PartiRösterRöstandel
Kristna Värdepartiet580,81 %
Partiet Nyans440,62 %
Alternativ för Sverige200,28 %
Medborgerlig Samling70,10 %
Landsbygdspartiet Oberoende60,08 %

Kristna Värdepartiet stod också för det högsta stödet i något enskilt valdistrikt: I Rörvik fick Kristna Värdepartiet 2,1 procent. I hela kommunen fick Kristna Värdepartiet 0,81 procent, och i riket 0,09 procent.

Tre partier fick en halv procent eller mer av rösterna i något distrikt: Alternativ för Sverige, Kristna Värdepartiet och Partiet Nyans.

Bästa distrikt per parti
PartiDistriktResultat
Kristna VärdepartietRörvik2,06 %
Partiet NyansSävsjö Vallsjö1,61 %
Alternativ för SverigeSävsjö Vallsjö0,56 %

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.