1 681 personer fick ekonomiskt bistånd i Blekinge i maj

Blekinge län Ekonomiskt bistånd

Andelen vuxna med ekonomiskt bistånd i Blekinge län låg i stort sett stilla i maj, och är nu 1,1 procent, enligt den senaste, preliminära statistiken från Socialstyrelsen.

Totalt fick 1 681 personer i Blekinge län ekonomiskt bistånd stöd under maj, vilket alltså motsvarar 1,1 procent av den vuxna befolkningen. Det är ungefär lika stor andel som föregående månad.

Grafen bygger på kommunernas egenrapporterade uppgifter. Kraftiga avvikelser kan bero på felrapportering.
När uppgifter saknas från en kommun, har den skattats baserat på tidigare data, för underlag till länssiffran samma månad.
Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

I riket som helhet minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd i den vuxna befolkningen, med 0,1 procentenheter, till 1,2 procent. Det kan jämföras med 1,4 procent samma månad förra året.

Jämfört med andra län är andelen biståndstagare i Blekinge förhållandevis låg. Landets högsta nivåer finns i Filipstad, med 3,5 procent, och de allra lägsta i Olofström, Solna och Vellinge, med 0,2 procent.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Bland kommunerna i Blekinge minskade andelen mottagare av ekonomiskt bistånd förra månaden i två (Karlshamn och Ronneby). Ronneby har högst andel biståndstagare i länet, Olofström har lägst.

KommunAndelFörändring (1 mån)
Karlshamn1,2 %−0,1
Karlskrona1,0 %0,0
Olofström0,2 %0,0
Ronneby1,9 %−0,1
Sölvesborg0,5 %0,0

Av biståndstagarna i Blekinge län var förra månaden 786 kvinnor och 895 män.

Ladda ner den här grafen som pngsvgeps

Lokal, datadriven journalistik

Newsworthy är en nyhetssajt som gör lokal journalistik baserat på data. Vi är datajournalister som analyserar och tolkar världen på siffror, snarare än tyckande.

Allt vi gör sker ur ett lokalt perspektiv. Alla artiklar lokalanpassas ner på kommun- och länsnivå.